Zavařená cuketa jako houby s bylinkami - postup přípravy
Mladé cukety si lze zavařit na zimu jako houby a připravit si tak chutnou přílohu k jídlu. Chuť jim dodá především pořádná hrst nasekaných zelených bylinek.
Ingredience
Mladé cukety omyjte, odkrojte z nich tvrdé konce a nakrájejte na půlkolečka silná asi 0,5 centimetru. Dejte je do mísy a přidejte k nim sůl, pepř, cukr, ocet a prolisovaný stroužek česneku. Pak nasekejte svazek kopru a petrželku, přidejte obě bylinky do mísy a zamíchejte.
Nechte směs hodinu odstát, jen ji každých 15 minut promíchejte. Poté jí naplňte čisté sklenice s víčky, dejte je do hrnce vyloženého plátnem a zalijte vodou 4 centimetry pod okraj sklenic.
Přiveďte vodu k varu a od té chvíle vše sterilujte 15 minut. Poté víčka dotáhněte a zkontrolujte, obraťte sklenice dnem vzhůru a nechte pomalu vychladnout.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Perfekte rezepte