Vepřová krkovice na hořčici - postup přípravy
Vepřová krkovička na hořčici je jednoduchý a rychlý oběd, který se vyznačuje lahodnou omáčkou a jemným a rozpadajícím se masem. Tento skvělý recept zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty.
Ingredience
Vepřovou krkovičku nakrájejte na silnější plátky, které po obou stranách osolte. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a vložte do něj připravené plátky masa, které nechte po obou stranách opéct dozlatova. Poté je z pánve vyjměte a odložte je na chvíli stranou.
Nasekejte cibuli na menší kostičky a vhoďte je do pánve s výpekem z vepřových plátků. Za častého míchání nechte cibuli zavadnout a přidejte k ní větvičku rozmarýnu, bobkový list, nové koření a malou hrstičku celého černého nebo barevného pepře. Vše společně chvilku restujte. Poté přidejte nasekaný česnek a nechte ho rozvonět.
Do cibulového základu přidejte 3 lžičky plnotučné hořčice a míchejte, dokud se zcela nespojí s cibulí. Pak obsah pánve zaprašte hladkou moukou a nechte ji opéct dozlatova. Vzešlou jíšku zalijte vývarem či vodou, důkladně ji rozmíchejte a přiveďte k varu.
Jakmile vývar v pánvi začne bublat, vraťte do budoucí omáčky zpátky opečené maso, hrnec přiklopte pokličkou a na velmi mírném ohni duste maso doměkka. Podle potřeby do hrnce přilévejte vodu, aby se maso nepřipálilo.
Když je maso zcela měkké, vyjměte ho z hrnce a omáčku propasírujte přes sítko, abyste ji zbavili hrubých částí a koření. Maso poté vraťte do scezené omáčky. Hotovou krkovičku na hořčici podávejte spolu s pečenými brambory a doplněnou o volské oko.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty