Cuketová buchta s kokosem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Cuketová buchta s kokosem podle receptu od paní Anety Vagalové je vynikajícím nápadem, jak zpracovat přebytečnou úrodu cuket. Chutě cukety a kokosu se opravdu skvěle doplňují.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem, kypřicím práškem do pečiva a kokosem. Přidejte vejce, vanilkový cukr a také hrnek oleje.
Cuketu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte ji do těsta a důkladně ji promíchejte spolu s ostatními surovinami.
Formu na pečení (nebo plech s vysokým okrajem) vymažte máslem a vysypejte moukou. Dejte do ní těsto a rovnoměrně ho rozetřete.
Vložte formu do trouby předehřáté na 180 °C po dobu zhruba 35 minut. Po upečení nechte buchtu vychladnout a polijte ji čokoládovou polevou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.