Tvarohové šátečky z nekynutého těsta - postup přípravy
Jestliže si chcete vychutnat chuť křehkých tvarohových šátečků, připravte je podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Těsto je naprosto snadné a navíc ani nekyne.
Na těsto
Na náplň
Dále
Do zadělávací mísy dejte změklé máslo, tvaroh, polohrubou mouku a špetku soli. Vypracujte hutné a hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte ho na 30 minut odpočinout do lednice.
Na náplň do misky dejte tvaroh, přidejte vanilkový cukr, žloutek a cukr (jeho množství můžete upravit podle chuti). Ze všech ingrediencí vymíchejte hladkou směs.
Těsto dejte na vál a rozválejte na tloušťku 5 milimetrů. Vykrájejte z něho čtverečky, podle toho, jak chcete šátečky velké. Doprostřed dejte náplň a pár rozinek, rohy těsta ohněte nahoru a spojte.
Dejte šátečky na plech vyložený pečicím papírem a pomažte je rozšlehaným vejcem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte šátečky asi 30 minut. Před podáváním je pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem