Jemná cuketová polévka s taveným sýrem - postup přípravy
Jemná cuketová polévka s taveným sýrem je výborným pokrmem, který je díky obsažené zelenině plný vitamínů a zdraví prospěšných látek. Navíc potěší každého milovníka cukety.
Ingredience
Krutony
Cibuli s česnekem nakrájejte na jemno a dejte je restovat do hrnce s rozpáleným olejem. Mrkev pak nastrouhejte na hrubém struhadle a brambory nakrájejte na menší kostičky. Oboje přidejte do hrnce k ostatní zelenině. Vše společně dobře promíchejte.
Oloupanou (případně i vydlabanou) cuketu nakrájejte na kostičky a přidejte ji do hrnce. Promíchejte ji s ostatní zeleninou a poté zalijte studenou vodou. Polévku přikryjte pokličkou a přiveďte ji zvolna k varu.
Toustový chléb nakrájejte na malé kostičky, zakapejte ho zlehka olejem a ochuťte ho mletou sladkou paprikou, provensálskými bylinkami, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Krutonky pak vložte na pekáč vyložený pečicím papírem a dejte je péct do trouby rozehřáté na 150 °C na 10–15 minut.
Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte ho do polévky. Polévku ochuťte solí a pepřem. Ve chvíli, kdy bude veškerá zelenina v polévce měkká, rozmixovat tyčovým mixérem dohladka. Polévku na talíři ozdobte pečenými krutonky a nasekanou petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные идеи от Натали