Vláčné domácí škvarkové placky - postup přípravy
Pagáčky, pagáče nebo škvarkové placky mají původ v nedalekém Maďarsku a u nás se pečou především na masopust. O recept od své maminky se s námi podělila paní Marie Kopalová.
Ingredience
Do hrnku nalijte teplé mléko a do něj přidejte droždí. Vše společně promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím si nakrájejte škvarky na malé kostičky.
Do větší mísy nasypte obě mouky a promíchejte. Přilijte vzniklý kvásek, přidejte vejce, sádlo, nakrájené škvarky, dochuťte solí a vypracujte těsto. Mísu s těstem zakryjte utěrkou, odložte ho na teplé místo a nechte 1 hodinu kynout.
Z vykynutého těsta vykrojte skleničkou nebo vykrajovátkem placičky a přendejte je na plech. Vložte ho do předehřáté trouby a pečte je 30 minut při teplotě 180 °C. Po upečení placičky potřete sádlem.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.