Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 140 minut

Plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou - postup přípravy

Plněné paprikové lusky jsou oblíbeným pokrmem po celém světě. V české kuchyni se často servírují s rajčatovou omáčkou a rýží, stejně jako je tomu u receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, výborně k nim ale hodí také těstoviny nebo houskové knedlíky.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Očistěte cibuli a na pánvi rozehřejte olej. Cibuli dejte do pánve a orestujte, poté přidejte rýži a společně restujte do zlatova. Maso vložte do větší mísy, přidejte vejce, orestovanou cibuli s rýží a promíchejte. Směs dochuťte solí a pepřem, zahustěte strouhankou a opět vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Papriky omyjte pod tekoucí vodou, odřízněte konec se stopkou a opatrně vyjměte semeníky tak, abyste papriku nepoškodili. Zbylé konce papriky zbavte stopky a nakrájejte na menší kousky.

3. KROK

V pánvi rozpusťte máslo a přidejte olej. Cibuli nakrájejte na menší kostičky a společně s nakrájenou paprikou je vložte do pánve. K základu omáčky přidejte nové koření, bobkový list a dochuťte pepřem. Chvíli společně restujte.

4. KROK

Omáčku zaprašte moukou, důkladně promíchejte a přidejte loupaná rajčata a vývar. Rajčata rozmačkejte mačkadlem na brambory a omáčku vařte po dobu 40 minut na mírném plameni.

5. KROK

Paprikové lusky několikrát propíchněte nožem a naplňte je mletým masem. Zapekací mísu vymažte olejem a naskládejte do ní naplněné paprikové lusky. Papriky vložte do předem vyhřáté trouby a pečte je 45 minut při teplotě 170 °C.

6. KROK

Do rajské omáčky přidejte citronovou šťávu a dochuťte ji solí a cukrem. Lusky vyjměte z trouby, hotovou omáčku propasírujte přes sítko a přilijte ji k paprikovým luskům. Společně vše pečte ještě 30 minut při teplotě 170 °C. Hotové paprikové lusky servírujte s rajskou omáčkou a vařenou rýží nebo jinou preferovanou přílohou.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů