Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Turecký chléb „Bazlama“ s petrželkou a olivovým olejem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Turecký chléb „Bazlama“ s petrželkou a olivovým olejem - postup přípravy

Nadýchaný turecký chléb zvaný „Bazlama“ s petrželkou a olivovým olejem si nemusíte užívat jen na dovolené. Připravte si jej i u vás doma v kuchyni, překvapí vás, jak skvěle se hodí k pečenému nebo grilovanému masu.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do velké mísy nasypte sušené droždí a cukr. Přilijte teplou vodu a mléko a směs důkladně promíchejte. Následně ji zasypte moukou, přidejte sůl a vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Těsto přikryjte a nechte ho kynout na teplém místě po dobu 40 minut. Jakmile těsto nabyde na objemu, přendejte ho na pomoučený vál a znovu ho propracujte. Z těsta vytvořte šišku a rozdělte ji na 2 válečky. Z těchto válečků vytvořte 10 stejně velkých bochánků a nechte je kynout pod potravinářskou fólií.

3. KROK

Jednotlivé bochánky rozválejte na pomoučeném válu a postupně v pánvi s nepřilnavým povrchem osmažte všechny placky. Opékejte je pomalu, aby se nepřipálily. Po upečení hotové placky potřete olivovým olejem smíchaným s nasekanou petrželkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů