Ovesné máslo ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Rostlinné máslo z ovesných vloček je zdravou a chutnou alternativou k tradičnímu máslu. Díky jednoduchému návodu si můžete vytvořit krémové rostlinné máslo, které se chutí hravě vyrovná klasickému živočišnému, můžete si jím potřít čerstvý chléb anebo jej použít do všech vašich oblíbených receptů.
Ingredience
Ovesné vločky nasypte do vhodné nádoby a zalijte je vodou. Při pokojové teplotě je nechte namáčet 4–6 hodin. Vločky by do sebe měly vsáknout veškerou tekutinu.
Namočené ovesné vločky přesuňte do kuchyňského mixéru anebo procesoru. Přidejte kokosový i olivový olej.
Tip: Ovesné máslo je možné připravit také pouze z kokosového anebo pouze olivového oleje, jen zdvojnásobte dávku oleje.
K vločkám a olejům přidejte sůl, pepř a kurkumu. Mixujte, dokud se vše řádně nespojí a nevznikne hebká krémová hmota.
Máslovou hmotu vlijte do vhodných nádob a uložte ji do chladničky. Před použitím nechte máslo vychladit minimálně 8 hodin v nejchladnější části lednice.
Ovesné máslo můžete používat jako náhradu klasického živočišného másla. Je ideální na vaření, přípravu dezertů, sušenek či brownies.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty z Gri