Domácí čokoládový Kinder likér - postup přípravy
Mnoho lidí má Vánoce spojené s chutí vaječného koňaku, pokud ale chcete vyzkoušet něco nového, vyrobte si domácí likér z Kinder čokoládiček, který vás okouzlí svou dokonalou chutí. Navíc stačí láhev už jen svátečně nazdobit a máte krásný dárek pro rodinu a přátele.
Ingredience
Do hrnce nalijte mléko a smetanu. Přidejte cukr a čokolády Kinder, které rozlámejte na menší kousky. Na mírném ohni směs zahřívejte, dokud se obě suroviny zcela nerozpustí.
Dbejte na to, aby likér neprošel varem. Poté ho stáhněte z ohně a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
Z likéru odstraňte vytvořený škraloup a vlijte do něj vodku. Promíchejte a přelijte přibližně 700 ml likéru do připravených lahví a velmi pečlivě je uzavřete.
Poté likér vložte do lednice na 3 až 4 týdny. Láhve každé 2 až 3 dny protřepejte. Servírovat ho můžete ihned, avšak pokud ho necháte odležet, jeho chuť bude lepší a intenzivnější.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch