Jak udělat perfektní drobenku na koláče - postup přípravy
Přinášíme vám velmi jednoduchý návod na to, jak udělat drobenku pouze z trochy mouky, cukru a másla. Drobenku můžete použít na nejrůznější dezerty, jako jsou koláčky, koláče, bublaniny nebo například buchty.
Ingredience
Změklé máslo smíchejte v míse s moukou a cukrem pomocí rukou. Dle chuti můžete přidat vanilkový cukr nebo mletou skořici. Směs namíchejte tak, aby vám vznikly menší a větší hrudky.
Takto připravenou drobenkovou směsí můžete posypat jakýkoliv dezert, jako jsou koláče nebo například bublaniny.
Poznámka: Množství ingrediencí, potřebných k vytvoření drobenky, musíte samozřejmě zvýšit v závislosti na velikosti dezertu, na který ji chcete použít.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zrób to Smacznie