Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté palačinky ze sušeného droždí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Kynuté palačinky ze sušeného droždí - postup přípravy

Pokud se vám při přípravě palačinek těsto často trhá, s tímto receptem se vám to nestane. Palačinky podle tohoto postupu jsou sice tenké, ale jsou pevné a chutnají skvěle.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Polovinu množství mléka smíchejte s vejci, droždí, solí, cukrem a vše dobře promíchejte. Přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Nyní přimíchejte druhou polovinu mléka a vlijte olej. 

2. KROK

Poznámka: Mléko přidáváte do těsta nadvakrát proto, aby v něm nevznikly hrudky.

3. KROK

Těsto nyní přikryjte a nechte jej 45–60 minut kynout v teple. Rozehřejte pánev a rovnoměrně na ni rozprostřete naběračku těsta. Po jedné minutě, až palačinka zezlátne, ji otočte a smažte další minutu. Tento postup opakujte, dokud nevypotřebujete všechno těsto.

4. KROK

Poznámka: Nelekněte se, když začnou palačinky „pórovatět“ – u tohoto receptu je to v pořádku.

5. KROK

Tip: Palačinky podávejte se zakysanou smetanou, medem, s kondenzovaným mlékem nebo například s nutellou. Můžete je taky polít rozpuštěným máslem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů