Kynuté palačinky ze sušeného droždí - postup přípravy
Pokud se vám při přípravě palačinek těsto často trhá, s tímto receptem se vám to nestane. Palačinky podle tohoto postupu jsou sice tenké, ale jsou pevné a chutnají skvěle.
Ingredience
Polovinu množství mléka smíchejte s vejci, droždí, solí, cukrem a vše dobře promíchejte. Přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Nyní přimíchejte druhou polovinu mléka a vlijte olej.
Poznámka: Mléko přidáváte do těsta nadvakrát proto, aby v něm nevznikly hrudky.
Těsto nyní přikryjte a nechte jej 45–60 minut kynout v teple. Rozehřejte pánev a rovnoměrně na ni rozprostřete naběračku těsta. Po jedné minutě, až palačinka zezlátne, ji otočte a smažte další minutu. Tento postup opakujte, dokud nevypotřebujete všechno těsto.
Poznámka: Nelekněte se, když začnou palačinky „pórovatět“ – u tohoto receptu je to v pořádku.
Tip: Palačinky podávejte se zakysanou smetanou, medem, s kondenzovaným mlékem nebo například s nutellou. Můžete je taky polít rozpuštěným máslem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья