Smažený květák s vejci a jarní cibulkou - postup přípravy
Pokud nechcete v kuchyni trávit dlouhé hodiny, ale zároveň si chcete dopřát chutné jídlo, vyzkoušejte recept na smažený květák s vejci a jarní cibulkou. Podávat ho můžete samotný, avšak skvěle bude chutnat také s vařeným bramborem či čerstvým pečivem.
Ingredience
Květák omyjte pod tekoucí vodou a rozeberte ho na menší kousky. Ty vložte do osolené vroucí vody a vařte je do změknutí. Poté je vyjměte a nechte je lehce okapat.
Jarní cibulku omyjte a nakrájejte ji na malé kousky. Na pánvi rozpusťte máslo a cibulku na ní dozlatova orestujte. Poté do pánve přidejte květák a směs dobře promíchejte.
Do mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je se solí. Poté směs přelijte do pánve a začněte ji ihned míchat. Jakmile budou vejce hotová, stáhněte pánev z ohně.
Smažený květák ihned servírujte samotný, s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Простой рецепт