Poctivá čočková polévka s kořenovou zeleninou - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, jakou polévku o víkendu připravit, vyzkoušejte tuto čočkovou s kořenovou zeleninou podle receptu paní Reisingerové. Podávat ji můžete s křupavými krutony nebo s čerstvým pečivem.
Ingredience
Nejlépe den předem čočku pečlivě přeberte, propláchněte ji a namočte ji. Mrkev, petržel, celer a brambory oloupejte a poté je nakrájejte na kostičky.
Cibuli očistěte a nakrájejte ji drobné kostičky. Do hrnce dejte sádlo a nechte ho dostatečně rozehřát. Poté na něm cibuli chvíli orestujte.
K cibuli přidejte nakrájenou mrkev, celer a petržel a orestujte je dozlatova. Směs zaprašte hladkou moukou a vše pečlivě promíchejte.
Čočku sceďte a přidejte ji do hrnce spolu s bramborami. Zalijte ji vývarem a dochuťte ji solí a pepřem. Poté ji vařte do změknutí.
Polévku stáhněte z ohně a přidejte do ní prolisovaný česnek a majoránku. Vše promíchejte a můžete ji ihned servírovat.
Před podáváním polévku můžete posypat čerstvou petrželkou. Servírujte ji samotnou, s pečenými krutony nebo pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.