Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špenátová polévka se smetanou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Špenátová polévka se smetanou - postup přípravy

Nevíte-li, co uvařit na Zelený čtvrtek, vyzkoušejte jednoduchou špenátovou polévku podle paní Ivany Reisingerové. Chcete-li, aby byla o něco zajímavější, zakomponujte do ní ztracené vejce a tvrdý sýr.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci rozpusťte máslo a smažte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 1 minuty, do sklovata. K cibuli přidejte nakrájené stroužky česneku a smažte je maximálně 1 minutu. 

Poznámka: Pokud byste smažili česnek příliš dlouho, zhořkl by.

2. KROK

Do směsi přisypte hladkou mouku a vytvořte jíšku, kterou následně zalijte vývarem. Polévku vařte 20 minut.

Poznámka: Pokud ve vývaru vzniknou hrudky mouky, rozmíchejte je pomocí metličky.

3. KROK

Do hrnce vmíchejte špenát, šlehačku a vařte dalších 5 minut. Polévku osolte a opepřete dle vlastní chuti a na závěr ji rozmixujte ponorným mixérem.

Poznámka: Zda použijete čerstvý špenát nebo mražený, závisí na vašich osobních preferencích.

4. KROK

Tip: Pokud nechcete, polévku mixovat nemusíte. Můžete ji také servírovat nastrouhaným tvrdým sýrem a ztraceným vejcem.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů