Špenátová polévka se smetanou - postup přípravy
Nevíte-li, co uvařit na Zelený čtvrtek, vyzkoušejte jednoduchou špenátovou polévku podle paní Ivany Reisingerové. Chcete-li, aby byla o něco zajímavější, zakomponujte do ní ztracené vejce a tvrdý sýr.
Ingredience
V hrnci rozpusťte máslo a smažte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 1 minuty, do sklovata. K cibuli přidejte nakrájené stroužky česneku a smažte je maximálně 1 minutu.
Poznámka: Pokud byste smažili česnek příliš dlouho, zhořkl by.
Do směsi přisypte hladkou mouku a vytvořte jíšku, kterou následně zalijte vývarem. Polévku vařte 20 minut.
Poznámka: Pokud ve vývaru vzniknou hrudky mouky, rozmíchejte je pomocí metličky.
Do hrnce vmíchejte špenát, šlehačku a vařte dalších 5 minut. Polévku osolte a opepřete dle vlastní chuti a na závěr ji rozmixujte ponorným mixérem.
Poznámka: Zda použijete čerstvý špenát nebo mražený, závisí na vašich osobních preferencích.
Tip: Pokud nechcete, polévku mixovat nemusíte. Můžete ji také servírovat nastrouhaným tvrdým sýrem a ztraceným vejcem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.