Univerzální velikonoční nádivka bez sněhu - postup přípravy
Pokud hledáte recept na tradiční poctivou velikonoční nádivku, vyzkoušejte ji podle paní Laštůvkové, která ji připravuje podle své maminky. Tuto nádivku navíc můžete připravovat po celý rok, stačí jen když kopřivy nahradíte jakoukoliv zelenou bylinkou.
Ingredience
Rohlíky nebo veku spolu s uzeným masem nakrájejte na stejně velké kostičky a vložte je do větší mísy. Poté pečlivě omyjte kopřivy a nasekejte je na malé kousky.
Do mísy nalijte mléko a vývar dle chuti a rozklepněte do ní vejce. Nádivku ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Vše velmi pečlivě promíchejte a nádivku nalijte do pekáče, který nejdříve vyložte pečicím papírem. Poté ji vložte do předehřáté trouby.
Nádivku pečte přibližně 30–35 minut při teplotě 180 °C. Poté ji vyjměte z trouby a ihned ji podívejte.
Tip: Pokud nejste fanoušci uzeného masa, můžete ho nahradit kuřecí játry nebo masem. Také kopřivy můžete vyměnit za medvědí česnek, petrželku, nebo špenát.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.