Aspiková vajíčka s kuřecím masem a salátem - postup přípravy
Pokud se k vám na Velikonoce chystají hosté a vy nevíte, čím byste je překvapili, připravte jim jedinečná aspiková vajíčka. Vypadají zajímavě, jsou osvěžující a plněná těmi nejchutnějšími ingrediencemi.
Na vývar
Do vývaru
Náplň
Salát
Kuřecí maso se zeleninou a kořením vložte do hrnce, vše zalijte studenou vodou, osolte a od chvíle varu vařte přibližně 1 hodinu pod pokličkou na mírném ohni.
Zeleninu vyndejte a odložte ji do mísy. V míse smíchejte želatinu s vodou a pár lžícemi vývaru a vše vlijte do hrnce, ve kterém je zbytek vývaru.
Poznámka: Do želatiny vléváte vývar proto, abyste sobě přizpůsobili teploty obou tekutin. Želatina se vám díky tomu ve vývaru nesrazí.
Špičku každého vejce opatrně nařízněte nožem a vylejte ze skořápky její obsah. Skořápky vložte do mísy a zalijte je vroucí vodou tak, aby byly zcela ponořené. Poté je nechte volně uschnout.
Poznámka: Horká voda skořápky sterilizuje.
Červenou papriku bez semeníku nakrájejte na malé kostičky a stejně tak nakrájejte uvařené kuřecí maso. Následně začněte plnit vaječné skořápky.
Vaječnou skořápku položte do vaječného stojánku a dovnitř vložte lžičku kukuřice, lžičku hrášku, ½ lžičky červené papriky, trochu masa, znovu vložte červenou papriku, lístek petrželky, kousek masa a hrášek.
Postup opakujte u každé skořápky, do které na závěr nalijte vývar se želatinou, aby byly všechny ingredience uvnitř ponořené. Naplněné skořápky vložte do papírového plata a dejte je chladit do lednice aspoň na 4 hodiny.
Poté skořápky z aspiku opatrně oloupejte a připravte si salát ze zbylých ingrediencí, které jste nepoužili.
Poznámka: V případě, že vám žádné ingredience nezbyly, můžete si k pokrmu připravit jakýkoliv jiný zeleninový salát dle vlastní chuti.
Ve vodě vařte 10 minut vejce, které nechte vychladnout a poté jej oloupejte a nakrájejte na kousky. Zatím v míse smíchejte kuřecí maso s kukuřicí, hráškem a s oloupaným, na kousky nakrájeným, jablkem. Do mísy vmíchejte také nakrájenou zeleninu, kterou jste použili k výrobě vývaru.
Do salátu přimíchejte také nadrobno nakrájenou cibuli s okurkou a nakrájeným uvařeným vejcem a vše ochuťte pepřem, solí a majonézou. Ingredience důkladně promíchejte.
Tip: Připravený salát servírujte společně s aspikovými vajíčky ozdobenými lístky petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nat Ura