Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné cottage bochánky z kynutého těsta

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Plněné cottage bochánky z kynutého těsta - postup přípravy

Pokud vás už nebaví pečivo z obchodu, které je na druhý den jako kámen, vyzkoušejte recept na tyto plněné cottage bochánky z kynutého těsta podle paní Podolákové Burkartové. Jsou krásně měkoučké a plné bílkovin.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Na kvásek

Na těsto

Na náplň

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do nádoby nalijte teplé mléko a rozdrobte do něj droždí. Poté do něj přisypte cukr, směs promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2. KROK

Do vykynutého kvásku vmíchejte vejce a poté do něj postupně po lžících přidávejte hladkou mouku se solí a nasekanými bylinkami. Poté vypracujte hladké těsto.

3. KROK

Těsto přendejte na pracovní plochu a zapracujte do něj změklé máslo. Poté ho vložte do mísy, přikryjte ho utěrkou a nechte ho na teplém místě kynout 1 hodinu.

4. KROK

Těsto rozdělte na 12 kousků, vytvořte z nich bochánky a nechte je kynout 20 minut. Mezitím do mísy vložte cottage sýr a dochuťte ho česnekem, solí, sekanými bylinkami a tandori kořením.

5. KROK

Náplň pečlivě promíchejte. Z vykynutých bochánků vytvořte placky a do jejich středu vložte lžíci náplň. Poté je zabalte a opět z nich vytvarujte bochánky.

6. KROK

Bochánky zploštěte rukou, potřete je olejem a překládejte je přes polovinu do vymazané formy. Do jejího středu vložte formičku a těsto nechte kynout dalších 30 minut.

7. KROK

Vykynuté bochánky potřete rozšlehaným vejcem s mlékem a posypte je lněným a sezamovým semínkem. Poté je vložte do předehřáté trouby.

8. KROK

Bochánky pečte při teplotě 180 °C a pečte je přibližně 20–30 minut. Poté je vyjměte, přiklopte a nechte je po dobu 30 minut zapařit.

9. KROK

Bochánky poté nechte ještě vychladnout a můžete je servírovat. Podávat je můžete samotné nebo s oblíbenou pomazánkou.

10. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů