Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové křupky s kořením a bylinkami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Bramborové křupky s kořením a bylinkami - postup přípravy

Nevíte-li, na čem si pochutnat jen tak u televize, máme pro vás tip. Připravte si recept na bramborové křupky, které vás ohromí svou jednoduchou přípravou a skvělou chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V osolené vodě s kmínem vařte oloupané brambory 15–20 minut. Poté je sceďte a v míse rozšťouchejte společně s mlékem. 

2. KROK

Do těsta vmíchejte cukr, sušený česnek a jedno vejce. Přidejte následně omytou nasekanou petrželku se solí, droždím a červenou paprikou. Směs zasypte moukou a vymíchejte těsto, které nechte kynout pod pokličkou 60–90 minut.

3. KROK

Poznámka: Trochu mouky si nechte bokem na závěrečné přidání do těsta po jeho vykynutí.

4. KROK

Vykynuté těsto promíchejte a vmíchejte do něj zbytek mouky. Těstem naplňte cukrářský sáček, který umístěte nad hrnec s vroucím olejem, do kterého z něj těsto pomalu vytlačujte. Každou porci křupek smažte 3–4 minuty, dozlatova.

5. KROK

Poznámka: Kousky těsta do vody odstřihávejte pomocí nůžek tak, jak je ukázáno na videu níže. Usmažené kousky těsta odkládejte na papírový ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

6. KROK

Nyní vytvořte dip smícháním zakysané smetany, nastrouhaného česneku, worcestrové omáčky a nasekané petrželky. 

Poznámka: Bramborové křupky servírujte společně se smetanovým dipem. 

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů