Koláč s ostružinami, citronem a vanilkou - postup přípravy
Koláč s ostružinami je nadýchaný a díky ovoci a citronové kůře velmi osvěžující. Dezert můžete podávat ve všední den, ale také na slavnostech. Milují ho dospělí i děti.
Těsto
Náplň
Zdobení
V míse smíchejte rozpuštěné máslo s cukrem, vejcem a citronovou kůrou. Poté do směsi přilijte vodu a ingredience mícháním spojte.
Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Do směsi prosejte mouku s vanilkovým cukrem a jedlou sodou a hotovou směsí naplňte formu na pečení vyloženou pečicím papírem. Povrch těsta ozdobte ostružinami tak, jak je ukázáno ve videu níže, a na závěr vše posypte cukrem.
Poznámka: Místo ostružin můžete použít jiné oblíbené ovoce.
Koláč s ostružinami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny.
Tip: Zda je koláč upečený, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud vytáhnete čistou špejli, máte hotovo. V případě, že na ní zůstane trocha těsta, dezert ještě několik minut pečte.
Dezert nechte vychladnout a podávejte jej posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na trojúhelníky.
Tip: Koláč můžete ozdobit osvěžující šlehačkou a čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker mit Ann