Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé chlebové bagety s olivovým olejem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křupavé chlebové bagety s olivovým olejem - postup přípravy

Upečte si doma tyto křupavé chlebové bagety s olivovým olejem, které chutnají jako z luxusní pekárny. Využít je můžete na chlebíčky nebo jako běžné pečivo.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy dejte mouku a do jejího středu udělejte důlek. Poté do něj nasypte sušené droždí, zalijte ho teplou vodou a olivovým olejem.

2. KROK

Směs lehce promíchejte a poté z něj vypracujte hladké těsto. Z těsta vytvarujte bochánek, vložte ho do mísy a přikryjte ho potravinářskou fólií. Poté ho nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.

3. KROK

Po vykynutí těsto opět prohněťte a rozdělte ho na 3 stejné díly. Z každého dílu vytvarujte rukou placku, srolujte ji a poté ji přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Mezi jednotlivými bagetami vytvořte pomocí pečicího papíru zábranu, aby se bagety neslepily. Poté je nechte kynout ještě 20 minut.

5. KROK

Pomocí žiletky nebo nože vytvořte okrasné zářezy a poté bagety potřete vodou a lehce je posypte hladkou moukou.

6. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 250 °C a chlebové bagety pečte po dobu 30 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.

7. KROK

Upečené bagety vyjměte z trouby, nechte ji zcela vychladnout a poté je můžete servírovat.

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Hacer’in Lezzetleri

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů