Banánový chlebíček s vlašskými ořechy - postup přípravy
Pokud hledáte snadný a rychlý dezert, vyzkoušejte tento banánový chlebíček s vlašskými ořechy, který si můžete dopřát i jako vynikající snídani. Servírovat ho můžete samotný, s kopečkem zmrzliny nebo zakysanou smetanou.
Na chlebíček
Na ozdobu
Do mísy prosejte hladkou mouku s jedlou sodou, kypřicím práškem do pečiva, solí a mletou skořicí. Poté směs lehce promíchejte.
Banány oloupejte, nakrájejte je na kolečka a poté je rozmačkejte pomocí vidličky na jemnou kaši. Do jiné mísy dejte změklé máslo a přidejte do něj oba cukry.
Máslo s cukrem vyšlehejte a do směsi přidejte 1 vejce. Poté do něj přidejte další vejce a směs opět vyšlehejte. Následně do ní vmíchejte vanilkový extrakt a zakysanou smetanu.
Do máslové směsi předejte rozmačkané banány a směs lehce vyšlehejte. Poté do ní přisypte polovinu prosáté mouky a směs vyšlehejte.
Do směsi přisypte zbylou mouku a směs opět krátce vyšlehejte. Nakonec do těsta přidejte nasekané ořechy a pečlivě je vmíchejte pomocí stěrky.
Chlebíčkovou formu o velikosti 20x10x7 cm vyložte pečicím papírem a těsto do ní nalijte. Poté ho ozdobte plátky mandlí a čokoládovými kousky.
Formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 175 °C a chlebíček pečte po dobu 50–60 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.
Banánový chlebíček vyklopte z formy, odstraňte z něj pečicí papír a poté ho nakrájejte. Servírujte ho samotný, s kopečkem zmrzliny nebo zakysanou smetanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MaryanaTastyFood