Mleté maso s těstovinami a petrželkou - postup přípravy
Máme pro vás tip na hlavní jídlo, které budete mít hotové během chvilky. Připravte si jednoduché, rychlé a lehké mleté maso podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno. Oloupejte a na plátky nakrájejte také česnek a na pánvi rozehřejte olej.
Cibuli smažte přibližně 2 minuty a následně k ní přidejte česnek. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim mleté maso, které smažte přibližně 4 minuty, dokud nezhnědne.
Maso osolte, opepřete, ochuťte oreganem, plnotučnou hořčicí a zalijte vodou. Pokrm duste na mírném ohni pod pokličkou přibližně 25 minut, dokud maso nezměkne.
Poznámka: Během dušení obsah pánve promíchejte a dejte si vařit těstoviny. Vařte je v osolené vodě 9–11 minut, nejlépe ale po dobu, která je uvedena na obalu.
Zatímco se mleté maso dusí, nasekejte omytou petrželku a odložte ji bokem na později. Do masa na závěr vmíchejte uvařené těstoviny a pokrm odstavte z tepla.
Tip: Maso s těstovinami podávejte ozdobené nasekanou petrželkou. Pokrm můžete servírovat s nakládanými okurkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem