Zapečená cuketa se žampiony a smetanou - postup přípravy
Recept na zapečenou cuketu uvítají všichni, kteří nemají rádi zdlouhavé vaření. Pokrm je na přípravu rychlý, jednoduchý a chuťově rozmanitý. Je vhodný i pro vegetariány.
Ingredience
Příloha
Na pánvi rozehřejte olej a smažte na něm na kousky nakrájenou cuketu 4–6 minut. Zatím cibuli nakrájejte nadrobno a v jiné pánvi ji smažte na másle přibližně 4 minuty.
Nyní nakrájejte na plátky oloupanou mrkev a vmíchejte ji do pánve k cuketě. Nakrájejte na drobné kousky také žampiony a vmíchejte je k cibuli, kde je smažte 3–5 minut.
Rajčata omyjte, odstraňte z nich tvrdou část a měkkou část se semínky a nakrájejte je na kousky, které smíchejte s cuketou a mrkví.
Žampiony s cibulí zaprašte trochou mouky, ingredience zamíchejte a zalijte je smetanou. Směs osolte, ochuťte muškátovým oříškem a vařte 5 minut na mírném plameni.
Zatím nakrájejte omytou petrželku bez stonků. Cuketovou směs osolte, opepřete a smíchejte se žampionovou směsí a petrželkou. Pokrm posypte najemno nastrouhaným sýrem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Poznámka: Zapečenou cuketu podávejte společně s vařenou rýží, kterou můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: viele Rezepte