Pomerančové poháry s vanilkou a mascarpone - postup přípravy
Pomerančové poháry jsou jedinečným dezertem převážně v teplých měsících, kdy si chcete pochutnat na něčem osvěžujícím. Příprava je rychlá a velmi nenáročná a zvládnou ji i začátečníci.
Ingredience
Pomeranče rozřízněte na polovinu a vymačkejte z nich šťávu. V rendlíku vyšlehejte vejce s cukrem a solí. Do směsi přimíchejte pomerančovou šťávu a rendlík umístěte na sporák.
Tekutinu zahřívejte 1–2 minuty, dokud se cukr nerozpustí, a poté jednu naběračku tekutiny vmíchejte do mísy s kukuřičným škrobem, kde ingredience smíchejte. Škrobovou směs následně vmíchejte do směsi v rendlíku.
Vše vařte 1–2 minuty do zhoustnutí a vzniklý krém přelijte do jiné mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte volně chladnout.
Tip: Fólie by se měla povrchu krému přímo dotýkat, aby na něm nevznikl škraloup.
Zatímco krém chladne, v jiné míse vyšlehejte smetanu, do které poté vešlehejte mascarpone. Poté, co krém vychladl, prošlehejte ho, přilijte do mísy se šlehačkou a obě směsi důkladně spojte.
Hmotou naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a naplňte jí připravené poháry, ve kterých budete servírovat.
Tip: Pomerančové poháry můžete servírovat s čerstvými kousky pomerančů a ozdobit je můžete také lístky čerstvé máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell