Zapečený lilek s mozzarellou a rajčaty - postup přípravy
Zapečený lilek s mozzarellou si oblíbí nejen vegetariáni. Pokrm je šťavnatý, chuťově rozmanitý a lehký. Jídlo poslouží jako hlavní chod nebo teplá svačinka během dne.
Ingredience
Lilky omyjte, rozkrojte na polovinu a jejich střed nařežte po celé ploše tak, jak je to ukázáno ve videu níže. Lilky vložte do zapékací mísy, potřete je trochou olivového oleje a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Aby se lilky k zapékací míse nepřichytily, vyložte ji pečicím papírem nebo vymažte tukem.
Zatímco se lilky pečou, připravte si zeleninu. Rajčata omyjte a nakrájejte nadrobno. Omyjte a nasekejte také bazalku a ingredience vsypte do větší mísy.
Nadrobno nakrájejte mozzarellu a přidejte ji do mísy k rajčatům stejně, jako nakrájené olivy. Upečené lilky vydlabejte a dužinu přimíchejte k zeleninové směsi, kterou osolte, ochuťte sušeným česnekem, olivovým olejem a balzamikovým octem.
Zeleninovou směsí naplňte vydlabané lily a pečte je na 180 °C dalších 15 minut.
Tip: Zapečený lilek s mozzarellou podávejte s čerstvým hlávkovým salátem jako hlavní bezmasé jídlo nebo jako zajímavou přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: viele Rezepte