Bramborový guláš s klobásou a slaninou - postup přípravy
Bramborový guláš s klobásou podle paní Ilony Simunkové uvítají všichni, kterým se nechce trávit mnoho času v kuchyni. Pokrm je chuťově rozmanitý a zasytí.
Ingredience
Na zahuštění
Slaninu nakrájejte na drobné kousky a na rozpáleném oleji ji 1 minutu smažte. Poté k ní přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte další minutu.
Do hrnce následně přidejte nakrájený gothaj a směs ochuťte gulášovým kořením, solí a černým pepřem dle vlastní chuti. Ingredience zamíchejte, 1 minutu je smažte a přidejte k nim oloupané nakrájené brambory s nakrájenou paprikou.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Obsah hrnce podlijte trochou vody a směs vařte 15 minut, dokud brambory nezměknou. Poté směs zahustěte trochou vody, ve které je rozpuštěná mouka a dochuťte ji majoránkou.
Na závěr do hrnce přidejte nakrájenou klobásku, vše nechte 2 minuty vařit, odstavte směs z tepla a vmíchejte do ní nasekanou petrželku.
Poznámka: Bramborový guláš s klobásou podávejte s oblíbeným pečivem. Kdo má rád více pikantní guláš, může ho okořenit trochou chilli.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.