Cuketová kolečka s parmazánem a bylinkami - postup přípravy
Cuketová kolečka s parmazánem jsou na povrchu křupavá a uvnitř šťavnatá. Pokrm můžete servírovat jako svačinku nebo originální přílohu k hlavnímu chodu.
Ingredience
Cukety omyjte a nakrájejte je na kolečka o šířce 1,5 cm. Kolečka vložte do mísy, kde je důkladně obalte ze všech stran v soli. Poté cuketu přesypte do síta a nechte z cuket 20–30 minut odkapávat šťávu.
Poznámka: Díky soli cukety pustí šťávu a zkřehnou.
Cukety vyložte na tác s bílým ubrouskem, který pojme zbytek šťávy, a následně je vyskládejte na plech potřený trochou oleje. Cuketová kolečka ochuťte pepřem, sušeným česnekem, provensálskými bylinkami a posypte je najemno nastrouhaným parmazánem.
Plech s cuketou vložte do trouby a kolečka pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: V případě, že po této době nejsou cukety na povrchu hnědé, pečte pokrm ještě o 3 minuty déle.
Tip: Cuketová kolečka s parmazánem podávejte jako malou svačinku s oblíbeným dipem nebo jako originální zeleninovou přílohu k hlavnímu chodu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты