Zjednodušená uhlířina s bramborovými špalíčky - postup přípravy
Výhodou uhlířiny, podle paní Hany Petrášové, je použití menšího množství ingrediencí, než je tomu u pravé uhlířiny. Další výhodou je využití zbytků z předchozího vaření.
Ingredience
Bramborové špalíčky
Zdobení
Nejprve si připravte bramborové špalíčky. Z hladké mouky, vejce, soli a vody uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte 20–30 minut odpočívat. Následně z něj vytvarujte špalíčky, které vařte v osolené vodě přibližně 5 minut.
Poznámka: Vody přidejte dle potřeby tolik, abyste získali tuhé těsto, které nelepí.
Po uvaření bramborové špalíčky sceďte a odložte je bokem. Nyní si připravte zelnou směs. Na rozpáleném oleji restujte 3–4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli. Poté k ní přidejte výpečky, kysané zelí a na kolečka nakrájené bramborové špalíčky.
Směs smažte přibližně 2 minuty, ochuťte ji pepřem, případně ji dosolte a můžete podávat.
Poznámka: Před použitím zelí sceďte. Pokud je příliš dlouhé, nakrájejte ho.
Tip: Uhlířinu servírujte ozdobenou nakrájenou červenou paprikou, na kolečka nakrájeným pórkem a petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.