Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené kotlety se sýrem a smetanou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečené kotlety se sýrem a smetanou - postup přípravy

Toužíte-li ochutnat opravdu křehké a šťavnaté maso se zajímavou chutí, připravte si zapečené kotlety se sýrem. Maso se rozpadá v ústech a jeho příprava je velmi snadná.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové kotlety zbavte tučných částí a každou z nich rozkrojte na polovinu tak, abyste získali tenké plátky masa, které jemně naklepejte paličkou na maso. 

Tip: Aby maso lépe nasálo marinádu, udělejte v něm před naklepáváním otvory pomocí tenderizeru na maso, díky kterému bude zároveň měkčí. 

2. KROK

Zapékací mísu vymažte tukem a její dno pokryjte plátky masa, které ochuťte solí, pepřem, mletým koriandrem a majonézou smíchanou se zakysanou smetanou. 

3. KROK

Následně maso pokryjte na proužky nakrájenou cibulí, na kterou nasypte vrstvu najemno nastrouhaného sýra. 

Tip: Poslední vrstvu můžete vytvořit z více druhů sýra. 

4. KROK

Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–40 minut. 

Tip: Zapečené kotlety se sýrem podávejte s brambory, hranolky nebo jinou oblíbenou přílohou či pečivem. Svěžest pokrmu dodá zeleninový salát.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů