Rychlé cibulové zelí s kmínem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na netradiční přílohu, vyzkoušejte tuto, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Cibulové zelí podávejte nejlépe s pečeným masem.
Ingredience
Cibuli očistěte a nakrájejte ji na proužky. Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Poté do něj přidejte nakrájenou cibuli.
Cibuli orestujte a následně do ní přidejte cukr, sůl, kmín, ocet a vodu. Směs promíchejte a vařte ji pod poklicí, dokud cibule nezměkne.
Do zelí přidejte najemno nastrouhanou bramboru a poté ho vařte ještě 5 minut. Následně ho ještě dochuťte dle své chuti.
Cibulové zelí ihned servírujte jako přílohu. Výborně se hodí například k pečeným nebo grilovaným masům.
Tip: Bílou cibuli můžete nahradit červenou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem