Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Muffiny z ovesných vloček a jablek

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Muffiny z ovesných vloček a jablek - postup přípravy

Muffiny z ovesných vloček a jablek jsou zdravou alternativou k tradičním muffinům, která je plná vlákniny a vitamínů. Můžete je servírovat k snídani, svačině i jako dezert.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ovesné vločky rozmixujte na jemný prášek a přesypte je do mísy. Jablka omyjte, odstraňte z nich jaderníky a nakrájejte je na menší kousky, které rozmixujte nahrubo. Poté k nim přilijte vodu a rozmixujte je na kaši. 

2. KROK

Prášek z vloček smíchejte s brusinkami, nasekanými mandlemi a stévií. Do směsi poté přidejte jablka s vanilkovým extraktem a vejci. Ingredience důkladně promíchejte a vzniklým těstem naplňte jednotlivé otvory ve formě na muffiny. 

3. KROK

Tip: Aby se muffiny z formy po upečení dobře vyndávaly, každý otvor vymažte trochou avokádového oleje.

4. KROK

Muffiny z ovesných vloček a jablek přečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po upečení je přikryjte čistou utěrkou a nechte je volně vychladnout. Následně je servírujte. 

Tip: Dezert skvěle chutná v kombinaci s kávou, čajem, kakaem nebo mlékem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: wie man alles kocht

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů