Muffiny z ovesných vloček a jablek - postup přípravy
Muffiny z ovesných vloček a jablek jsou zdravou alternativou k tradičním muffinům, která je plná vlákniny a vitamínů. Můžete je servírovat k snídani, svačině i jako dezert.
Ingredience
Ovesné vločky rozmixujte na jemný prášek a přesypte je do mísy. Jablka omyjte, odstraňte z nich jaderníky a nakrájejte je na menší kousky, které rozmixujte nahrubo. Poté k nim přilijte vodu a rozmixujte je na kaši.
Prášek z vloček smíchejte s brusinkami, nasekanými mandlemi a stévií. Do směsi poté přidejte jablka s vanilkovým extraktem a vejci. Ingredience důkladně promíchejte a vzniklým těstem naplňte jednotlivé otvory ve formě na muffiny.
Tip: Aby se muffiny z formy po upečení dobře vyndávaly, každý otvor vymažte trochou avokádového oleje.
Muffiny z ovesných vloček a jablek přečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po upečení je přikryjte čistou utěrkou a nechte je volně vychladnout. Následně je servírujte.
Tip: Dezert skvěle chutná v kombinaci s kávou, čajem, kakaem nebo mlékem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: wie man alles kocht