Zapečené filé s rajčaty a bramborovou kaší - postup přípravy
Zapečené filé, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, kombinuje jemnou chuť ryby s výrazným kořením. Součástí receptu je bramborová kaše, která rybu skvěle doplňuje.
Na rybu
Zálivka
Bramborová kaše
Brambory vařte v osolené vodě 20 minut, do změknutí. Poté začněte připravovat filety.
Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily co nejrychleji, nakrájejte je na menší kousky.
Na dno hrnce, vhodného k pečení v troubě, vložte několik plátků másla, na které položte rybí filé. Ryby ochuťte drceným kmínem, pepřem a solí.
Na každé filé položte kousek másla a pokrm pečte v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Pro tento recept byla zvolena aljašská treska.
V míse smíchejte vejce se solí a strouhankou a směsí zalijte upečené filety, které pečte dalších 15 minut. Pokrm ozdobte na plátky nakrájenými rajčaty a vytvořte bramborovou kaši.
Uvařené brambory vyšlehejte s mlékem a servírujte je s trochou másla a zapečeným filé.
Tip: Bramborovou kaši i rybu můžete ozdobit petrželkou a kousky rajčat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou