Cheesecake na plech s tvarohovou náplní - postup přípravy
Vychutnejte si krémovou chuť cheesecaku na plech. Dezert je nadýchaný a výhodou je, že ho připravíte během pár minut a těšit se z něj můžete kdykoliv budete mít chuť.
Těsto
Náplň
Vyšlehejte změklé máslo s cukrem a poté do směsi vešlehejte vejce. V jiné misce smíchejte mouku se špetkou soli, kakaem a kypřicím práškem do pečiva.
Suchou směs následně vmíchejte do máslové směsi a vytvořte hladké těsto.
Poznámka: Suchou směs přidejte nadvakrát. Díky tomu se ingredience snadněji propojí. Doporučujeme ingredience také prosít, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Těsto rozdělte na dvě stejné části a jednu z nich rozprostřete do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. Poté připravte náplň.
Tvaroh vyšlehejte společně s cukrem a vejci do hladké směsi. Poté do ní vmíchejte kukuřičný škrob a rozpuštěné máslo.
Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém, mezi jednotlivými šleháními.
Nakonec do náplně vmíchejte na kousky nakrájené konzervované broskve bez nálevu a rozprostřete ji na těsto v zapékací míse. Náplň pokryjte rozdrobenou druhou částí těsta a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 C po dobu 60 minut.
Cheesecake na plech servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Chcete-li, aby dezert působil více svěže, podávejte ho s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy są łatwe