Cuketový nákyp se sýrem a mrkví - postup přípravy
Cuketový nákyp se sýrem je osvěžující bezmasé hlavní jídlo. Poslouží ale také jako originální příloha k masu. Připravte si výživné jídlo, které zasytí a chutná i zastudena.
Ingredience
Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Zeleninu oloupejte a nastrouhejte ji najemno. Oloupejte a najemno nastrouhejte také mrkev a na proužky nakrájejte cibuli. Všechnu zeleninu smíchejte v jedné míse a přidejte k ní nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr.
Nyní připravte náplň. Vejce vyšlehejte s olejem. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte do směsi mouku s kypřicím práškem do pečiva a solí.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto, doporučujeme před použitím suché ingredience prosít.
Vaječnou směs smíchejte se zeleninou a těstem naplňte zapékací mísu.
Tip: Aby se pokrm z mísy lépe vyndával, vymažte ji trochou másla.
Cuketový nákyp se sýrem pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 45–50 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Pokrm by měl získat zlatohnědou barvu.
Nákyp z cukety servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Pokrm můžete podávat samostatně, ale také jako originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные идеи от Натали