Pita chléb z kynutého těsta s jogurtem - postup přípravy
Pita chléb je univerzální doplněk k mnoha pokrmům, jako jsou saláty či maso. Výhodou je, že si ho můžete připravit kdykoliv a můžete si stále užívat jeho čerstvost.
Ingredience
V míse smíchejte cukr, sůl, olej, jogurt a mléko. Jakmile se ingredience propojí, do směsi vmíchejte mouku a suché droždí.
Tip: Mouku před použitím prosejte, abyste získali hladké těsto bez hrudek.
Z ingrediencí hněťte 4–5 minut těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout na teplém místě 20 minut. Těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 12 stejných kousků.
Tip: Při dělení těsta se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Z každého kusu těsta vytvořte bochánek, z kterého vyválejte placku o výšce 0,5 cm. Postup opakujte i u zbytku těsta a všechny placky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Poznámka: Než zpracujete všechno těsto, placky uchovávejte na plechu přikrytém utěrkou.
Pita chleby vložte do trouby vyhřáté na 250 °C a pečte je 6 minut.
Tip: Chléb podávejte jako přílohu s oblíbenou pomazánkou, masem nebo salátem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Halime’nin mutfağı