Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pita chléb z kynutého těsta s jogurtem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Pita chléb z kynutého těsta s jogurtem - postup přípravy

Pita chléb je univerzální doplněk k mnoha pokrmům, jako jsou saláty či maso. Výhodou je, že si ho můžete připravit kdykoliv a můžete si stále užívat jeho čerstvost.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte cukr, sůl, olej, jogurt a mléko. Jakmile se ingredience propojí, do směsi vmíchejte mouku a suché droždí. 

Tip: Mouku před použitím prosejte, abyste získali hladké těsto bez hrudek.

2. KROK

Z ingrediencí hněťte 4–5 minut těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout na teplém místě 20 minut. Těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 12 stejných kousků. 

Tip: Při dělení těsta se můžete inspirovat postupem níže ve videu. 

3. KROK

Z každého kusu těsta vytvořte bochánek, z kterého vyválejte placku o výšce 0,5 cm. Postup opakujte i u zbytku těsta a všechny placky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. 

Poznámka: Než zpracujete všechno těsto, placky uchovávejte na plechu přikrytém utěrkou.

4. KROK

Pita chleby vložte do trouby vyhřáté na 250 °C a pečte je 6 minut. 

Tip: Chléb podávejte jako přílohu s oblíbenou pomazánkou, masem nebo salátem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Halime’nin mutfağı

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů