Domácí frankfurtská polévka s libečkem - postup přípravy
Domácí frankfurtská polévka, podle paní Ivany Reisingerové, je sytá a můžete ji servírovat také jako hlavní chod. Polévka potěší všechny milovníky rozmanitých chutí.
Ingredience
V hrnci rozpusťte sádlo a 2 minuty na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli. K cibuli přidejte mletou sladkou papriku, kterou smažte maximálně 1 minutu.
Poznámka: Při delším smažení by mohla mletá paprika zhořknout.
Jakmile se paprika rozvoní, vmíchejte do směsi mouku a vše zalijte vývarem. Polévku vařte pod pokličkou po dobu 10 minut.
Tip: Místo vývaru můžete použít vodu smíchanou s kostkou bujónu.
Během vaření polévky oloupejte a na kostičky nakrájejte brambory, které po 10 minutách do polévky přidejte. Polévku vařte dalších 10 minut, do změknutí brambor.
Do polévky na závěr přidejte nakrájené párky a dochuťte ji solí, černým pepřem, prolisovaným česnekem a nasekaným libečkem. Vše vařte dalších 10 minut.
Poznámka: Před přidáním do polévky párky, ve vedlejší pánvi, smažte na troše sádla 2–3 minuty.
Domácí frankfurtskou polévku nechte po uvaření pár minut „dojít“. Díky tomu se lépe propojí všechny chutě.
Tip: Každou porci polévky můžete dochutit trochou smetany, která zjemní její chuť.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.