Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené vepřové koleno na zelí s knedlíkem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 230 minut

Pečené vepřové koleno na zelí s knedlíkem - postup přípravy

Pečené vepřové koleno na zelí se skvěle hodí ke slavnostním příležitostem. Vyzkoušejte rychlý a jednoduchý recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Marináda

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové koleno s bobkovými listy a omytou rozkrojenou cibulí ve slupce vložte do hrnce. K ingrediencím přidejte oloupané stroužky česneku, černý pepř nové koření a sůl.

2. KROK

Vše zalijte studenou vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené a vodu přiveďte k varu.

Poznámka: Maso vařte přibližně 2–3 hodiny, doměkka.

3. KROK

Zatím připravte marinádu na potření masa a zelí. V misce smíchejte olej se sušeným česnekem, sójovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou a vzniklou směs odložte bokem. 

4. KROK

Na dno zapékací mísy rozprostřete kysané zelí bez nálevu a vmíchejte do něj cukr. Na zelí položte uvařené koleno a vše podlijte trochou vývaru.

Tip: Dle kyselosti zelí a na základě vlastní chuti odhadněte potřebné množství cukru.

5. KROK

Maso potřete připravenou marinádou a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 50 minut. Pečené vepřové koleno na zelí s bramborovým knedlíkem.

6. KROK

Tip: Knedlík polijte trochou výpeku. Můžete ho nahradit vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem, dle vlastní chuti.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů