Rychlá koprová omáčka s pečeným bramborem - postup přípravy
Pokud máte rádi poctivou českou kuchyni, připravte si tuto rychlou koprovou omáčku s pečeným bramborem, podle YuTube kanálu Vaříme s Mozkem. Příprava je snadná a velmi rychlá.
Na omáčku
Na dokončení
Brambory oloupejte, rozkrojte je napůl a přendejte je na pečicí papír. Poté je potřete pomocí mašlovačky olejem a osolte je.
Brambory přendejte do předehřáté trouby a pečte je při teplotě 180 °C po dobu 35 až 40 minut, nebo dokud nezetlátnou.
Do hrnce vložte máslo, přidejte do něj mouku a vytvořte světlou jíšku. Poté ji zalijte mlékem a nechte ji vařit po dobu 15 minut.
Omáčku dochuťte solí, cukrem, octem a vlijte do ní smetanu na vaření. Poté ji vařte dalších 5 minut. Nakonec přidejte nakrájený kopr a vařte ji už jen minutu.
Vejce vložte do vody, vařte je dobu 10 minut a oloupejte je. Poté omáčku, brambory i vejce naservírujte na talíř a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem