Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort s čokoládovou pěnou a lískovými ořechy

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 19 minut

Dort s čokoládovou pěnou a lískovými ořechy - postup přípravy

Dort s čokoládovou pěnou je luxusní dezert, který spojuje bohatou chuť čokolády se smetanovou polevou. Je ideální k servírování při slavnostních příležitostech.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

K namáčení

Pěna

Zdobení

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Vejce vyšlehejte s cukrem do hladké pěny, do které přidejte mouku, kakaový prášek a jedlou sodu.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte.

2. KROK

Vzniklé těsto nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. 

Tip: Aby byl váš korpus, po upečení, perfektně rovný, zabalte dortový ráfek do alobalu.

3. KROK

Po upečení nechte korpus vychladnout a z ráfku ho vyjměte. Poté ho potřete rozpuštěnou instantní kávou a vraťte ho do dortového ráfku. Nyní připravte pěnu. 

Poznámka: Stěny ráfku pokryjte cukrářskou fólií. 

4. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu, do kterého vmíchejte, po částech, rozpuštěnou čokoládu. 

Tip: Čokoládu rozpustíte během 3 minut ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

5. KROK

Pěnu rozprostřete na korpus a dezert vložte na 6 hodin do lednice. Následně ho polijte čokoládovou polevou, kterou připravíte smícháním horké smetany a hořké čokolády – rozpouštění zabere asi 3 minuty času.

Poznámka: Před poléváním dezertu nechte čokoládovou polevu vychladnout.

6. KROK

Dezert vložte na další hodinu do lednice. Poté ho vyjměte z dortového ráfku, ozdobte čokoládovým sypáním, nasekanými lískovými ořechy a čokoládovými pralinkami a servírujte nakrájený na kousky. 

Poznámka: Díky receptu vytvoříte dort, který můžete rozdělit na 7–8 porcí.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Snadné recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů