Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé vanilkové sušenky obalené v cukru

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlé vanilkové sušenky obalené v cukru - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na jednoduché a rychlé vanilkové sušenky obalené v cukru, které si můžete připravit během pár minut. Jsou ideální ke kávě nebo na snídani.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na sušenky

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim cukr. Přilijte slunečnicový olej, vanilkový extrakt a špetku soli. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience dobře spojily. Je důležité, aby se cukr rozpustil a směs byla homogenní.

2. KROK

Ke směsi přilijte mléko nebo jogurt a opět promíchejte. Postupně přisypávejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Mouku přidávejte po částech, aby těsto nebylo příliš tuhé a dobře se s ním pracovalo.

3. KROK

Těsto rozválejte do tenké placky a poté ho pomocí vykrajovátek vykrájejte. Následně menším vykrajovátkem vykrojte i středy. Zbytek těsta následně opět vyválejte a opakujte postup.

4. KROK

Neupečené sušenky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je lehce vodou. Poté je potřenou stranou obalte v cukru.

5. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na 180 °C a  sušenky pečte po dobu 15 až 20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení je nechte chvíli vychladnout a poté je můžete servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: sweet recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů