Rychlé vanilkové sušenky obalené v cukru - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na jednoduché a rychlé vanilkové sušenky obalené v cukru, které si můžete připravit během pár minut. Jsou ideální ke kávě nebo na snídani.
Na sušenky
Na dokončení
Do mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim cukr. Přilijte slunečnicový olej, vanilkový extrakt a špetku soli. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience dobře spojily. Je důležité, aby se cukr rozpustil a směs byla homogenní.
Ke směsi přilijte mléko nebo jogurt a opět promíchejte. Postupně přisypávejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Mouku přidávejte po částech, aby těsto nebylo příliš tuhé a dobře se s ním pracovalo.
Těsto rozválejte do tenké placky a poté ho pomocí vykrajovátek vykrájejte. Následně menším vykrajovátkem vykrojte i středy. Zbytek těsta následně opět vyválejte a opakujte postup.
Neupečené sušenky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je lehce vodou. Poté je potřenou stranou obalte v cukru.
Plech vložte do předehřáté trouby na 180 °C a sušenky pečte po dobu 15 až 20 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení je nechte chvíli vychladnout a poté je můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: sweet recipes