Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kandované dýňové kostky s ořechy

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Kandované dýňové kostky s ořechy - postup přípravy

Kandované dýňové kostky jsou zdravější alternativou k tradičním dezertům. Výhodou pokrmu je, že ho můžete použít také jako přílohu k masu nebo ho přidat do salátu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni oloupejte, zbavte ji jádřince a nakrájejte ji na větší kousky, které vložte do hrnce, vhodného k pečení v troubě. Dýni zasypte cukrem a nechte ji, pod pokličkou, odpočívat přes noc. 

2. KROK

Poznámka: Díky tomuto postupu dosáhnete lepších výsledků, protože dýně, pustí přes noc přebytečnou vodu.

3. KROK

Na druhý den položte hrnec s dýní na sporák a vařte ji, pod pokličkou, na středním plameni po dobu 30–45 minut. 

Poznámka: Doba vaření je závislá na typu a velikosti dýně. Měla by být uvařená doměkka.

4. KROK

Po uvaření vložte dýni do předehřáté trouby na 200 °C a pečte ji 15–20 minut. Po upečení nechte dýni volně zchladnout a ozdobte ji nasekanými ořechy. 

5. KROK

Tip: Kandované dýňové kostky můžete servírovat jako zdravou alternativu dezertu. Můžete ji také použít jako přílohu k hlavnímu chodu nebo ji přidat do salátů.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Bir Kavanoz Kekik

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů