Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené jogurtové řezy s citronovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Nepečené jogurtové řezy s citronovou polevou - postup přípravy

Nepečené jogurtové řezy jsou osvěžujícím a lehkým dezertem, který nevyžaduje použití želatiny. Pochutnejte si na dobrotě s jemným krémem a čokoládou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Sušenky rozemelte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem. Směsí naplňte dortový ráfek, vyložený cukrářskou fólií, ve kterém ji, pomocí lžíce, uhlaďte. Korpus následně vložte na 30 minut do lednice. 

Tip: Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě.

2. KROK

Nyní připravte náplň. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem a kukuřičným škrobem. Směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí a poté ji odstavte z tepla. Do směsi vmíchejte bílý jogurt a náplní pokryjte vychlazený korpus. Dezert vložte na dalších 30 minut do lednice. 

3. KROK

Nyní připravte polevu. Citronovou šťávu smíchejte s vodou, kukuřičným škrobem, kurkumou a cukrem. Směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnut a vzniklou polevou pokryjte dezert, který vraťte na 1 hodinu do lednice. 

4. KROK

Nepečené jogurtové řezy vyjměte z dortového ráfku a nakrájejte je na kousky. Dezert ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.

5. KROK

Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě během 3 minut. Ke zdobení použijte cukrářský sáček.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Yummy Kitchen Recipe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů