Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzské éclairs s máslovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 64 minut

Francouzské éclairs s máslovým krémem - postup přípravy

Francouzské éclairs s máslovým krémem jsou lahodným dezertem, který ohromí svou křehkou texturou a bohatou náplní. Jsou ideální na slavnostní příležitosti i všední den.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte krém. Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Do směsi vmíchejte kukuřičný škrob, a jakmile se ingredience propojí, přilijte mléko. Směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. 

2. KROK

Základ na krém vlijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout. 

Tip: Fólii položte na základ krému tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

3. KROK

Zatím připravte těsto. V hrnci smíchejte máslo s vodou a cukrem. Směs přiveďte k varu a poté do ní vmíchejte mouku. Asi po 10 minutách vznikne těsto, které přendejte do mísy, kde ho nechte vychladnout. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

4. KROK

Do těsta vmíchejte vejce, jedno po druhém a naplňte jím cukrářský sáček, pomocí kterého vytvořte na plechu, vyloženém pečicím papírem, pruhy o délce 6 cm. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.

Poznámka: Poslední vejce, před přidáním, rozšlehejte.

5. KROK

Nyní dokončete krém. Máslo vyšlehejte do hladka a, po lžících, do něj vešlehejte základ, který jste nechali vychladit. Krémem naplňte cukrářský sáček s plnící špičkou a aplikujte ho do vychladlých éclairs. 

6. KROK

Nakonec rozpusťte čokoládu s olejem a ve vzniklé polevě obalte jednu stranu dezertu, který vložte na 1–2 hodiny do lednice. 

7. KROK

Tip: Francouzské éclairs můžete servírovat ve všední den ke kávě, ale také jako originální vánoční cukroví nebo pohoštění na oslavách.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů