Plněné pusinky s čokoládovou polevou - postup přípravy
Asi každý touží překvapit své blízké vánočním cukrovím, které by vypadalo skvěle a mělo výbornou chuť. Patříte-li mezi takové kuchaře, vyzkoušejte plněné pusinky.
Těsto
Pusinková směs
Náplň
Zdobení
Změklé máslo smíchejte se špetkou soli, vanilkovým cukrem a cukrem. Po propojení ingrediencí do nich vmíchejte vaječné žloutky a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Mouku s kypřicím práškem do pečiva, před použitím, prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Těsto vložte do sáčku a poté ho uložte na 30–60 minut do lednice. Poté těsto rozdělte na dvě stejně velké části, které vyválejte na plát o výšce 0,3 cm. Z každého plátu vykrojte kolečka, která vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Do středu každého kolečka položte čokoládový bonbon a poté vytvořte pusinkovou směs.
Poznámka: Náplň pusinek závisí na vašich chuťových preferencích. Bonbony můžete nahradit například Nutellou.
Vaječné bílky vyšlehejte do pěny, do které, vešlehejte také cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu.
Poznámka: Cukr přidávejte do bílků postupně. Směs šlehejte více než 10 minut, abyste vytvořili opravdu nadýchanou směs.
Směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého ozdobte kolečka na plechu. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 18–20 minut.
Plněné pusinky na závěr ozdobte rozpuštěnou čokoládou, kterou nechte ztuhnout.
Tip: Cukroví můžete ozdobit také marmeládou nebo jinou oblíbenou polevou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Tanyou