Měkké plněné perníčky s vanilkou - postup přípravy
Měkké plněné perníčky přinesou do vašeho domova nezaměnitelnou vánoční atmosféru. Pochutnejte si na cukroví s náplní, kterou můžete přizpůsobit vlastní chuti.
Těsto
Náplň
Glazura
Nejprve vytvořte těsto. Cukr smíchejte se 100 g mouky, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Mléko přiveďte k varu a následně ho vmíchejte do suchých ingrediencí.
Do směsi vmíchejte olej s máslem a vaječné žloutky s trochou potravinářského barviva.
Poznámka: Odstín potravinářského barviva zvolte dle vlastních preferencí.
Pokračujte s přidáním 500 g mouky smíchané s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a vložte na 1 hodinu do lednice.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Z vychlazeného těsta vytvářejte placičky velikosti dlaně. Do středu každé z nich vložte lžičku džemu a těsto uzavřete a vytvarujte z něj kuličku.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto.
Naplněné kuličky odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Po upečení je nechte volně vychladnout na chladící mřížce a mezitím připravte polevu. Vaječné bílky vyšlehejte s citronovou šťávou a moučkovým cukrem, do hladka. Polevou potřete měkké plněné perníčky, na kterých ji nechte zaschnout. Poté můžete cukroví servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lioka