Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masová roláda se sýrem a zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Masová roláda se sýrem a zeleninou - postup přípravy

Připravte si šťavnatou masovou roládu z vepřového, která vás nadchne svou bohatou chutí. Tento skvělý recept je ideální volbou pro rodinný oběd nebo slavnostní večeři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Marináda

Náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso rozkrojte tak, abyste z něj vytvořili jeden velký plát, který jemně naklepejte. 

Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.

2. KROK

Nyní připravte marinádu. Klasickou sůl smíchejte s dusitanovou solí, prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou. Marinádu vetřete do masa s obou stran a poté ho vložte na 2–3 hodiny do lednice.

3. KROK

Následně připravte náplň. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a papriku nakrájejte nadrobno. V samostatné misce smíchejte majonézu s hořčičnými semínky a třetinou směsi potřete celý plát masa.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

4. KROK

Maso poté posypte nastrouhaným sýrem, pokryjte nasekanou petrželkou s nakrájenou paprikou a zarolujte ho. Plát masa svažte, na několika místech, provázkem a potřete ho druhou třetinou směsi s majonézou. 

5. KROK

Masovou roládu vložte do sáčku na pečení a maso pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 60 minut. Po upečení sáček otevřete, maso potřete zbytkem majonézové směsi a pokračujte v pečení dalších 30 minut.

6. KROK

Tip: Roládu z masa servírujte nakrájenou na kousky s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory, rýže nebo zeleninový salát.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Сытный дом

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů