Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelné karbanátky s jogurtovým dipem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 19 minut

Zelné karbanátky s jogurtovým dipem - postup přípravy

Zelné karbanátky jsou zdravější alternativou k tradičnímu masovému pokrmu. Ocení je všichni milovníci křupavých bezmasých jídel a jemných aromatických dipů.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Na obalení

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte ho a odložte ho bokem. 

Poznámka: Díky soli zelí pustí šťávu a zkřehne.

2. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty a poté ji smíchejte se zelím. 

Poznámka: Před mícháním s cibulí ze zelí vymačkejte maximum šťávy.

3. KROK

Směs ochuťte mletým kmínem, oreganem, solí, dle vlastní chuti a vmíchejte do ní vejce. Z ingrediencí vytvářejte karbanátky o průměru dlaně, které obalte ve strouhance. 

4. KROK

Zelné karbanátky smažte na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 4 minuty. 

Tip: Po usmažení odkládejte karbanátky na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Před podáváním nechte pokrm 15 minut odpočívat.

5. KROK

Pokrm servírujte s dipem, který připravíte snadno, a to smícháním nasekané pažitky s prolisovaným česnekem, jogurtem a špetkou soli. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty Esbieta

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů