Zelné karbanátky s jogurtovým dipem - postup přípravy
Zelné karbanátky jsou zdravější alternativou k tradičnímu masovému pokrmu. Ocení je všichni milovníci křupavých bezmasých jídel a jemných aromatických dipů.
Základ
Na obalení
Dip
Zelí nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte ho a odložte ho bokem.
Poznámka: Díky soli zelí pustí šťávu a zkřehne.
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty a poté ji smíchejte se zelím.
Poznámka: Před mícháním s cibulí ze zelí vymačkejte maximum šťávy.
Směs ochuťte mletým kmínem, oreganem, solí, dle vlastní chuti a vmíchejte do ní vejce. Z ingrediencí vytvářejte karbanátky o průměru dlaně, které obalte ve strouhance.
Zelné karbanátky smažte na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 4 minuty.
Tip: Po usmažení odkládejte karbanátky na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Před podáváním nechte pokrm 15 minut odpočívat.
Pokrm servírujte s dipem, který připravíte snadno, a to smícháním nasekané pažitky s prolisovaným česnekem, jogurtem a špetkou soli.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty Esbieta