Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Išlské dortíčky plněné marmeládou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Išlské dortíčky plněné marmeládou - postup přípravy

Připravte si tradiční išlské dortíčky plněné marmeládou, které vás okouzlí svou křehkostí. Toto elegantní vánoční cukroví potěší všechny milovníky jemných sladkostí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s nastrouhanými mandlemi a změklým máslem. Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého udělejte placku, kterou vložte na 60 minut do lednice.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.

2. KROK

Ztuhlé těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a vykrojte z něj kolečka, která vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 7 minut. 

3. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené dozlatova.

4. KROK

Po upečení nechte cukroví volně chladnout na chladící mřížce a připravte polevu. V misce smíchejte rozlámanou čokoládu s máslem a ve vodní lázni směs 3 minuty rozpouštějte.

5. KROK

Mezitím polovinu upečených koleček pokryjte džemem, který přikryjte polovinou cukroví namočeného v čokoládové polevě. Išlské dortíčky na závěr posypte nasekanými pistáciemi a nechte je zaschnout. 

6. KROK

Tip: Aby cukroví rychleji ztuhlo, vložte ho do lednice. Poté ho uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na temném a suchém místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Himmlisch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů