Išlské dortíčky plněné marmeládou - postup přípravy
Připravte si tradiční išlské dortíčky plněné marmeládou, které vás okouzlí svou křehkostí. Toto elegantní vánoční cukroví potěší všechny milovníky jemných sladkostí.
Těsto
Poleva
Náplň
Na posypání
Mouku smíchejte s nastrouhanými mandlemi a změklým máslem. Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého udělejte placku, kterou vložte na 60 minut do lednice.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.
Ztuhlé těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a vykrojte z něj kolečka, která vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 7 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené dozlatova.
Po upečení nechte cukroví volně chladnout na chladící mřížce a připravte polevu. V misce smíchejte rozlámanou čokoládu s máslem a ve vodní lázni směs 3 minuty rozpouštějte.
Mezitím polovinu upečených koleček pokryjte džemem, který přikryjte polovinou cukroví namočeného v čokoládové polevě. Išlské dortíčky na závěr posypte nasekanými pistáciemi a nechte je zaschnout.
Tip: Aby cukroví rychleji ztuhlo, vložte ho do lednice. Poté ho uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na temném a suchém místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Himmlisch