Jogurtový koláč s třešněmi sypaný cukrem - postup přípravy
Vychutnejte si jogurtový koláč s třešněmi – vláčný, nadýchaný a osvěžující dezert, ideální i jako sladká snídaně. Výhodou receptu je, že ho zvládnou i začátečníci.
Těsto
Náplň
Na posypání
Do formy
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a do směsi vešlehejte olej s jogurtem.
V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem a ingredience, společně s krupicí, vešlehejte do žloutkové směsi. Do té následně, opatrně, vmíchejte sníh z bílků.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte.
Formu na pečení vymažte olejem a vysypte moukou. Poté do ní vlijte těsto, které pokryjte třešněmi.
Poznámka: Použijte umyté a vypeckované ovoce.
Jogurtový koláč s třešněmi pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Poté ho nechte vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natašine Slastice